Ungdomar bygger landet

Skrivet av admin den

Ungdomar bygger landet är ett tvåårigt EU-projekt. Det stöds med 674 000 kronor av Leader Småland Sydost, som arbetar med att utveckla landsbygden.

Projektet har en stark medieinriktning med inslag av integration och opinionsbildning. Ortens ungdomar får chansen att prova på att fotografera, filma, göra dvd-filmer, blogga och göra inslag till Youtube och till hemsidan www.hovmantorp.nu. Syftet är att ungdomar skall lära sig ta ansvar, bygga upp sin förmåga att skapa opinion, påverka beslut och förbättra samhället på egen hand.

Totalt har kring 140 kommunala sommarjobbare arbetat med allt från skötsel av segelklubbs- och tennisanläggningar till olika arrangemang och mediearbete. Där är utbildning i direktsänd TV med fyra kameror och flera skarpa övningar vid dragkamps-SM inomhus, Kristallträffen i bordtennis, kulturskolans dansshow samt hela karnevalshelgen 1-2 juli exempel på spetskompetens som ungdomarna har tagit till sig.
Projektägare är Hovmantorps Tennisklubb, där man har lång erfarenhet av foto, film och media i samarbete med Hovmantorps Segelsällskap.
Projektet avslutas med en fotoutställning sommaren 2011, som pågår i Allhallen, där besökare kan vinna en inramad tavlor på 50 x 70 cm genom att rösta på sin favorit.

Syftet med utställningen är att lyfta fram ungdomar som har deltagit i projektet samt att marknadsföra Hovmantorp som attraktiv ort att bosätta torp sig på eller att besöka.

Läs mer på UBL’s Facebook.

Comments are closed.